Hírek


Nyitóoldal > Hírek > A székhely bejegyzés szabályai

A székhely bejegyzés szabályai

2009.09.08


Csak akkor felel meg a vállalkozás a székhelyre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, ha bejegyzett székhelyén a hivatalos leveleket átveszik.

Ennek hiányában a cég okot ad a törvényességi felügyeleti eljárás megindítására, és neki kell viselnie az eljárás költségeit – szögezte le a Pécsi Ítélőtábla a következő ügyben.

Az érintett vállalkozás ellen a cégbíróság azért indított törvényességi felügyeleti eljárást, mert észlelte, hogy a társaság nem található a bejegyzett székhelyén. A cégbírósági küldemények „elköltözött”, „ismeretlen helyre költözött” jelzéssel érkeztek vissza, és a társaság cégjegyzésre jogosult tagjának sem lehetett az iratokat kézbesíteni.

A vállalkozás utóbb úgy replica louis vuitton handbags nyilatkozott, hogy a cégbíróság döntését nem vitatja, és helyreállítja a törvényes működést. Így is tett: módosította a társasági szerződést, a változásbejegyzési kérelmet benyújtotta. A cégbíróság a társaság új székhelyét, az üzletvezetésre jogosult tag új lakóhelyét és a cég központi ügyintézésének a helyét bejegyezte. A vállalkozást ötvenezer forint törvényességi felügyeleti illeték megfizetésére kötelezte.

Ezt a cég alaptalannak tartotta. Kérte annak megállapítását, hogy mindvégig törvényesen működött. Arra hivatkozott, hogy „a problémák elkerülése végett” helyezte át a székhelyét.
A Pécsi Ítélőtábla elutasította a fellebbezést. Rámutatott: a cég székhelye a bejegyzett irodája. A bejegyzett irodáé a cég levelezési címe, az a hely, ahol átveszik, ahová érkeztetik és ahol őrzik az üzleti és hivatalos iratokat. tag heuer replica watches
Világgazdaság, 2009-08-10

Kezdő és kis- vállalkozásoknak

Könyvelés Adótanácsadás
Cégalapítás
Áraink és ajánlatkérés


Elérhetőség

Bp. I.ker. Pauler u. 17.
A Déli pályaudvartól öt percre
Megközelíthető:
18-as villamossal, Metróval,
5-ös, 178-as, 105-ös, 16-os busszal

térkép I. kerület

Számely Gábor
ügyvezető partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szenes Katalin
partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Éva
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Krisztina számítástechnikai vezető
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17