Hírek


Nyitóoldal > Hírek > Megszűnik az irodák értékesítésének - kvázi - illeték és adómentessége

Megszűnik az irodák értékesítésének - kvázi - illeték és adómentessége

2009.10.17


A jövő év elejétől - a kormányzat szándéka szerint - megszűnik az az állapot, hogy az irodák, és kereskedelmi ingatlanok értékesítésekor nem Hot Replica Watches illetéket és adót fizetni.

Az ingatlan-adásvételek eddig járt útja az volt, hogy az irodaházat tulajdonló projekt céget vásárolta meg a vevő. Így nem fizetett illetéket, és adómentes volt a nyeresége is. A jövő évi adótörvények 19 százalék adót vetnek ki az árfolyamnyereségre ha céget vesz a vásárló, viszont csökkentett illetéket kell fizetni, ha nem a tulajdonos céget, hanem az fake tag heuer veszi meg.

Adószakértők már megtalálták a módját az új adó elkerülésének
Példa:
A magyar ingatlanos kft-t egy külföldi cég veszi meg úgy, hogy a vételárat mondjuk egy újonan létrehozott külföldi cégbe teszi. Az panerai submersible replica cég részvényeket bocsát ki, és a vételárat ezekkel fizeti ki a magyar ingatlanos cégért. Ekkor az új cégben részvényes lesz az ingatlan vásárlója és a tulajdonosa. - Ez a kedvezményezett részesedés csere kategóriája a magyar társasági adóban, amely adómentes. - Az utolsó lépésben a cég szétválik. A külföldi viszi a kettévált cégből azt a részt, ahol vagyonként az ingatlan szerepel, a magyaré lesz a cégnek az a fele, amelyben a pénz van. Sem adót, sem illetéket nem fizet senki.

Az árfolyam nyereség adóztatása nem vonatkozik replica omega watches azokra a külföldi cégekre, amelyekkel Magyarország kettős adózást kizáró egyezményt kötött. Így például egy ciprusi cég által megvásárolt magyar ingatlanos cég árfolyamnyeresége után Cipruson kell adózni, ahol az adó kulcsa nulla. Sőt még az osztalék is adómentes!

Az újabban kötött kettős adóztatást kizáró egyezményekben már az szerepel, hogy az ingatlan adásvétele során keletkezett nyereség ott adózik, ahol az ingatlan fekszik.

Kezdő és kis- vállalkozásoknak

Könyvelés Adótanácsadás
Cégalapítás
Áraink és ajánlatkérés


Elérhetőség

Bp. I.ker. Pauler u. 17.
A Déli pályaudvartól öt percre
Megközelíthető:
18-as villamossal, Metróval,
5-ös, 178-as, 105-ös, 16-os busszal

térkép I. kerület

Számely Gábor
ügyvezető partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szenes Katalin
partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Éva
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Krisztina számítástechnikai vezető
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17