Hírek


Nyitóoldal > Hírek > Elvárt jövedelem - új szabályozás

Elvárt jövedelem - új szabályozás

2009.11.07


Változás az egyéni vállalkozók és a személyes közreműködők elvárt jövedelmének szabályozásában

A 2009 nyarán elképzeltek szerint a béreket jövőre nem a minimálbérhez, hanem egyfajta elvárható, az adott tevékenységre jellemző jövedelemhez kell igazítani. Az Országgyűlés törvény módósításokat fogadott el.

Változás a jogszabályban vagy mégsem?

Kikerült a törvény tervezetből az, hogy az ÁFSZ listájához kell viszonyítani a www.watchlink.me jövedelmeket. Eredetileg a jogszabályban benne volt az is, hogy az Állami Foglalkoztatási Hivatal által összeállított, országos bérfizetési lista alapján kell megállapítani az elvárható jövedelmet, ám a szavazás előtt ez a passzus kikerült a szövegből.
Valószínűleg egy rendeleten vagy állásfoglaláson keresztül mégiscsak az ÁFSZ listája lesz a mérvadó, ám ilyen állásfoglalás még nem jelent meg.

Egyéni vállalkozók és személyes közreműködök elvárt jövedelme

Az érintett módosító javaslat christian louboutin outlet kiterjed még a vállalkozásoknál személyesen közreműködők és az egyéni vállalkozók díjazásánák meghatározására.

www.pupwatch.net Az új elvárás – a szokásos piaci ár

Az elfogadott módosító javaslat szerint ezeket a kifizetéseket a szokásos piaci ár meghatározásának elvéhez kell igazítani, vagyis úgy kell tekintetni a cég és a személyes közreműködő viszonyát, mintha független felek lennének. Ennek következtében a díjazás is a piaci viszonyoknak kell megfeleljen, azaz összhangban kell lennie azzal a munkadíjjal, amely egy azonos végzettségű és tapasztalatú munkavállalót megillet.

Adminisztratív kötelezettségek

A személyes közreműködő díjazásáról feljegyzést is kell készítenie a vállalkozásnak, és a figyelembe vett szempontokról és körülményekről szóló dokumentumot öt éven át meg kell őriznie.

Kezdő és kis- vállalkozásoknak

Könyvelés Adótanácsadás
Cégalapítás
Áraink és ajánlatkérés


Elérhetőség

Bp. I.ker. Pauler u. 17.
A Déli pályaudvartól öt percre
Megközelíthető:
18-as villamossal, Metróval,
5-ös, 178-as, 105-ös, 16-os busszal

térkép I. kerület

Számely Gábor
ügyvezető partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szenes Katalin
partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Éva
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Krisztina számítástechnikai vezető
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17