Hírek


Nyitóoldal > Hírek > Külföldön adóköteles jövedelem adója Magyarországon

Külföldön adóköteles jövedelem adója Magyarországon

2011.04.15


Külföldön adóköteles jövedelem adókötelezettsége

A külföldön adóköteles jövedelem magyarországi bevallásának gyakorlata megváltozik 2011-től. richard mille replica watches

A 2010-es szabályok alapján adóterhet nem viselő járandóságként kell bevallani a belföldi illetőségű magánszemély által kapott jövedelmet, amely nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján belföldön nem lesz adóztatható. Ebben az esetben a progresszív adótábla alapján magasabb lesz a magyar adóalap.

Amennyiben a két érintett állam között van hatályos nemzetközi szerződés a kettős adóztatás elkerüléséről, úgy továbbra is az abban meghatározott módszer szerint kell eljárni.

2011-től a nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján a belföldön mentesített jövedelmet – amelyet egyébként az összevont adóalapba be lehetne számítani –, nem kell figyelembe venni a jövedelem számításánál bevételként.

Azon mentesített jövedelmet, amelyet nem kell az összevont adóalapba beszámítani az egyezmény alapján, a magánszemély éves összes jövedelménél figyelembe kell venni.

Amennyiben az egyezmény az adó beszámításáról rendelkezik, az adót csökkenti a külföldön megfizetett adó 90 százaléka.

Nemzetközi szerződés hiányában a külföldön megfizetett adó beszámítható, de a belföldön fi zetendő adó nem lehet kevesebb a jövedelem 5 heap ray bans százalékánál.

Fórum


Kérdéseit felteheti az email címen, hamarosan megválaszoljuk!


Nyitóoldal > Fórum > Csak a munkavállaló kaphat üdülési csekket adómentesen?

Csak a munkavállaló kaphat üdülési csekket adómentesen?

2009-09-07


Nem. Az Szja törvény 1.sz. melléklet 8.3. pontja alapján Üdülési csekk adómentesen adható a munkavállalónak, a munkavállaló közeli hozzátartozójának, az elhunyt munkavállaló közeli hozzátartozójának, a szakképző iskolai replica hublot king power replica rolex daytona audemars piguet royal oak offshore replica replica panerai luminor gmt patek philippe twenty-4 replica tanulónak, a kötelező szakmai gyakorlatát töltő hallgatónak, a nyugdíjas munkavállalónak és az ő közeli hozzátartozójának, azzal a megkötéssel, hogy egy magánszemély a minimálbér összegéig kaphat adómentesen ilyen juttatást. Ha több helyről részesül juttatásban, akkor összesíteni kell a juttatásokat, és úgy kell vizsgálni az összeghatárt.

Kezdő és kis- vállalkozásoknak

Könyvelés Adótanácsadás
Cégalapítás
Áraink és ajánlatkérés


Elérhetőség

Bp. I.ker. Pauler u. 17.
A Déli pályaudvartól öt percre
Megközelíthető:
18-as villamossal, Metróval,
5-ös, 178-as, 105-ös, 16-os busszal

térkép I. kerület

Számely Gábor
ügyvezető partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szenes Katalin
partner
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Éva
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17


Szabó Krisztina számítástechnikai vezető
vezető munkatárs
Tel: +36
1 225 15 17